Hvis du på noget tidspunkt har handlet med kryptovaluta eller Bitcoin generelt, så har du betalt gebyrer. Gebyrer kommer i mange forklædninger, og et af de mest forklædte er selvfølgelig vekselgebyret.

Du har nok en forestilling om, at vekselgebyret er utroligt lavt og du ikke skal bekymre dig om det. Hvad hvis vi fortalte dig, at nogle banker tager helt op til 3 procent for at veksle fra danske kroner til Euro, når du handler på internettet. Hvordan er det nu lige, det fungerer, når du køber Bitcoins med kreditkort? Ja, det tæller som et køb. Det er meget sjældent, at det bliver trukket direkte i danske kroner.

Resultatet er, at du forventer at betale et par procent i gebyr, hvorimod realiteten er, at du betaler din forventning plus op til 3 procent!

Hvordan sparer man så på vekselgebyrer?

Havde du spurgt os for 5 år siden, havde vi sagt pas. I dag findes der heldigvis en del tjenester, hvor du gratis eller meget billigt kan veksle penge uden at skulle forbi et traditionelt vekselkontor. En af de mest populære tjenester er Revolut, hvor du på nuværende tidspunkt har mulighed for at veksle hvad der svarer til 1000 Euro om måneden uden gebyr. Herefter er det kun 0,5 procent, ubegrænset.

Sammenligner du det med din egen bank, så er det altså 6 gange billigere at anvende Revolut. For nogle går det først op for dem, når de regner det ud i kroner og ører. Du kan med fordel taste beløbet ind i Google Finance og sammenligne med Revolut og din bank. Når du kan se, at der er flere hundrede kroners forskel, så er det ikke længere ligemeget.

Revolut er faktisk et af de kort, vi sammenligner og anmelder her på siden. Læs derfor vores anmeldelse af Revolut. Du får et fancy gratis kort fra dem, og du kan anvende det i alle butikker uden problemer. Det eneste du skal betale for er selvfølgelig fragten – med mindre du køber Revolut Premium fra starten. Så får du nemlig fragten gratis. Det skader ikke at prøve noget nyt, og det er ikke for sjov, at de har fået millioner af kunder på verdensplan meget hurtigere end alle andre banker.

Men.. For lige at vende tilbage til pointen ved hele dette blogindlæg: Hvis du betaler for høje gebyrer, så skærer det ind i din profit. Holder du ikke øje med det, kan du reelt set godt tabe penge på en ellers tilsyneladende profitabel handel. Hvordan? Ja, hvis du køber med eksempelvis 0,25 procent (+ 3 skjulte procent) og sælger efter en stigning på 2 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *